Rólunk

A Műszaki Könyvkiadó hazánk egyik vezető tankönyvkiadója, az 1955-ös alapítása óta gondozott közel 10000 szak- és tankönyvvel a tankönyvpiac – főként a szakképzési és matematikai tankönyvpiac – állandó meghatározó szereplője.

A Műszaki Kiadót 1995-ben vásárolta meg a holland Wolters Kluwer kiadóvállalat. 1998-ban megvették a Calibra Kiadót is, melyet a Műszaki Kiadóba olvasztottak. 2007-től a kiadó egy, a világ tankönyvkiadásában és tananyagfejlesztésében meghatározó cégcsoport, az Infinitas Learning vállalataként működött. A Műszaki Kiadó egyesült a Képzőművészeti Kiadóval, ezzel tovább erősítette a kiadónak a szakképzési tankönyvek piacán betöltött addig is vezető szerepét.

2013 novemberében egy 100%-ban magyar tulajdonban lévő családi vállalkozás, a Konsept-H Könyvkiadó Kft. vásárolta meg a Műszaki Könyvkiadót. A Konsept-H Kiadó is ismert szereplője a magyar tankönyvkiadásnak, szakiskolai közismereti, nemzetiségi- és kéttannyelvű iskoláknak készített könyveikkel speciális hiányterületek igényeit elégítik ki. A két kiadó 2014. december 31-én hivatalosan is összeolvadt, a Kiadó hivatalos neve Műszaki Könyvkiadó Kft.

A Műszaki Kiadó közel 500 közismereti és szakképzési kiadvánnyal szerepel a hivatalos közoktatási tankönyvjegyzéken, a több száz közismereti cím mellett a szakképzésben 17 szakmacsoport tankönyvei találhatók meg kínálatunkban. Az iskola-előkészítéstől az érettségig minden korosztálynak, az iskolarendszerű és a tanfolyami képzések számára egyaránt készítünk kiadványokat.

A Kiadó papír alapú portfoliójának legismertebb tagja, a Hajdu-tankönyvcsalád tanulók millióit vezette be a matematika rejtelmeibe, bizonyítva ezzel a Kiadó és kiadványai folyamatos megújulási képességét: a kiadványok időálló tudásanyaga az idők folyamán olyan módszertani kiegészítőkkel, korszerű segédanyagokkal, tartalomhordozókkal bővült, hogy a Hajdu-matek méltán márkanév a matematikai tananyagok között. Ugyancsak a folyamatos innovációt jelzik on-line, valamint a CD melléklettel készült tankönyveink és a különböző hordozókon (CD, DVD) elérhető digitális tartalmaink.

A Kiadó küldetésének fontos eleme a partnereinkkel való folyamatos és intenzív kapcsolattartás.
Célunk a tanárok, a tanulók, a szülők tanulási-tanítási folyamatban vállalt feladatainak, munkájának minél hatékonyabb támogatása.